Climacom

11.12.2018

Системата City Multi Hybrid VRF сега с R32

Като първата в света двутръбна система, която осигурява охлаждане и отопление с топлинно възвръщане, City Multi Hybrid VRF съчетава предимствата на системите за директно изпарeние и чилър системите. 

Уникалните системи Hybrid VRF от Mitsubishi Electric са налични в R2 и Y сериите. Системата използва комбинация от хладилен агент и вода като носител на енергия, само една много малка част от хладилния агент всъщност тече вътре в сградата. Отоплението и охлаждането се прехвърля чрез водата и се насочва към вътрешните тела. Допълнително предимство е, че медни тръби са заменени с техните пластмасови еквиваленти, които са едновременно по-рентабилни и по-лесни за обработка. Това, също така елиминира необходимостта от тестове за откриване на течове на вътрешните тела, както се изисква от регламента за флуорираните парникови газове. 

Хибридните VRF системи се открояват с висока енергийна ефективност, персонализиран комфорт във всяка отделна стая и лесно проектиране, поддръжка и монтаж. Изисквайки да са заредени с малко количество хладилен агент, те са идеално подготвени за още по-големи изисквания в бъдеще. Истинска еволюция, обединяваща най-доброто от двата свята.