Climacom

24.08.2018

Jaguar Land Rover избра E-серия Чилъри за своята енергийноефективна охладителна система

Нова система дава възможност на Jaguar Land Rover да работи при значително намален разход на енергия.

За основната сграда на Jaguar Land Rover в Worcestershire, Великобритания е избрана нова система чилъри от e-серията на Mitsubishi Electric. Тя е въведена като част от основeн ремонт с първостепенна цел за подобряване на енергийната ефективност на старата система. 

Чилър системи се използват за осигуряване на контролирано охлаждане на сградите в продължение на десетилетия, но с все по-голям акцент върху енергийната ефективност и текущите разходи, Mitsubishi Electric разработи e-серия модулни чилъри, за да осигури нисковъглероден, икономичен вариант. Това е уникален модулен подход, позволяващ свързването на до шест отделни единици, осигуряващи капацитет от 90kW до 540kW. Той намалява изискванията за пространство и опростява повдигането и монтажа. 

От Jaguar Land Rover обясниха, че системата на Mitsubishi Electric е била ясен претендент поради много причини: "Ние разгледахме редица чилъри, но системата на Mitsubishi Electric изпълни всички наши изисквания".

Системата включва два инверторни компресора, които й позволяват да работи между 8% -100% от капацитета. 

Новата напълно функционираща система осигурява по-комфортна работна среда за своите 2 000 служители. Чрез широк работен диапазон, усъвършенствани инвертори и контроли, е-серията може да осигури изключителна ефективност. 

Източник: https://les.mitsubishielectric.co.uk/latest-news/jaguar-land-rover-selects-e-series-chillers-for-its-energy-efficient-cooling-system