Climacom

18.11.2019

ClimaCom с участие в „Дни на японската култура в България“

Тази година в периода септември – декември се провеждат 30-ите юбилейни Дни на японската култура в България, които включват богата и разнообразна програма от над 20 събития в няколко български града. Събитието през 2019г. има особено значение поради факта, че то съвпада с три важни годишнини в историята на българо-японските отношения – 110 години от началото на официалните контакти, 80 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни и 60 години от тяхното възстановяване.

За поредна година фирма ClimaCom, като спонсор на Дните на Японската култура, се включи в следните мероприятия:

  • „Принцът на морето и принцът на земята“ – спектакълът се проведе на 20.09 (неделя) в театър „Българска Армия“, София, специално създаден за програмата ЕСК Пловдив 2019, и вдъхновен от традиционния японски куклен театър Бунраку.
  • „Цветът на вишната“ – концерт, посветен на тройния юбилей на българо-японските отношения. Концертът се състоя на 05.10 (събота) в Археологическа галерия „Малка базилика“, Пловдив.
  • „Ден на японските бойни изкуства и традиции“, който се проведе на 19.10 (събота) пред НДК, София. На този ден българската общност, посветила своя живот на изучаване и прилагане на японския път към хармония, показва японския дух и традиции.
  • Представление на театър Ашибуе „Виолончелистът Гошу“ на 03.11 (ноември) в Сити Марк Арт Център, София. Спектакълът е създаден по едноименното произведение на Кенджи Миязава. За 28 години спектакълът е показан 160 пъти в Япония и по света.  Отличен с 6 международни награди.