Climacom

07.03.2022

Нова енергийно ефективна вентилационна система с plug and play сензор за въглероден диоксид (CO2)

Mitsubishi Electric представи нов модел вентилация за търговски обекти, с цел да подобри качеството на въздуха в закрити обекти като училища, ресторанти, офиси, магазини, хотели и фабрики.

Моделът LGH-RVS-E е най-новият продукт от серията вентилационни системи Lossnay за  търговски обекти и е подходящ за монтаж в среда с висока влажност. Той е специално проектиран едновременно да извлича застоялия въздух от сградата и в същото време да осигурява свеж, филтритан въздух. Докато пречистват въздуха, уредите възстановяват и ценна топлинна енергия за максимална ефективност.

Тъй като, качеството на въздуха в сградите се превръща във все по-важен фокус, новият модел LGH-RVS-E предлага ефективно решение за вентилация с по-голямо разнообразие от сфери на приложения. Той е проектиран с пластмасов топлообменник, а не с хартиена сърцевина и също така е идеален за влажни места като бани и мокри помещения.

LGH-RVS-E може да се справи с пълния набор от нужди за охлаждане и вентилация в помещения като офиси и училища. Телата са лесни за свързване с климатичните системи Mr. Slim и City Multi на Mitsubishi Electric, а лесната инсталация ги прави перфектно решение за тези, които инсталират или избират вентилация за първи път.

Продуктовият мениджър за вентилация на Mitsubishi Electric, споделя: „Ние проектирахме тази система, за да съответства с търсенето на  по-чист въздух в затворени помещения и този нов модел на  Lossnay предлага решение, което е подходящо за влажни пространства и се интегрира лесно със съществуващите климатични системи“.

LGH-RVS-E се предлага с управление от ново поколение, с по-гъвкаво въвеждане в експлоатация и два сензора plug and play, отчитащи нивата на въглеродния диоксид (CO2).

С нарастващата загриженост за качеството на въздуха, възможността да видите светофарна система, индикираща нивата на въглероден диоксид (CO2), може да предложи по-голяма сигурност и информираност за обитателите на сградите. Също така, може да отговори на изискванията за безопасност – особено в училищата. Сензорът за въглероден диоксид може да помогне и за намаляването на инсталационните разходи, като взема мощност от вентилаторния блок, вместо от отделно захранване.

Телата могат да бъдат интегрирани с централното управление AE-200E на Mitsubishi Electric, за да можете да управлявате вентилационната система чрез сензорен екран. Така ще получите и разширени функции, като например мониторинг на енергията и автоматизирано отчитане.

 

Източник:

New energy efficient ventilation system includes plug and play CO2 sensor (mitsubishielectric.co.uk)