Climacom

04.02.2019

Mitsubishi Electric в “А листата” за климат и вода на CDP за трета поредна година

Mitsubishi Electric Corporation обяви, че CDP – глобална система, която насърчава компаниите и градовете да управляват отговорно своето въздействие върху околната среда, за трета поредна година отличи Mitsubishi Electric с най-високия си ранг - A листата в категориите за климат и вода. Топ класациите признават екологичния фокус на бизнес дейностите и целите на Mitsubishi Electric. 

Скорошните инициативи на Mitsubishi Electric за запазване на водните ресурси включват ефективно управление на потреблението на вода и емисии в своите местни и чуждестранни производствени бази, намаляване на потреблението на вода чрез опазване и повторно използване на водата и насърчаване на по-ефективното използване на водата. Допълнителни инициативи включват разработване на технологии за пречистване на вода с използване на озон и др. и доставка на системи за пречистване на вода за водоснабдителни и канализационни системи, заводи и обществени съоръжения. 

Според плана на компанията “Екологична визия 2021“ фокусиран върху създаването на общества, грижещи се за ниски нива на емисии на въглерод, за рециклиране и опазване на биоразнообразието, Mitsubishi Electric укрепва своите фондации за управление на околната среда и насърчава екологичните инициативи, за да се превърне в "глобална, водеща зелена компания". Mitsubishi Electric има и дългосрочна екологична визия за постигане на целите за устойчиво развитие през следващите 10 до 30 години. 

Източник: http://www.mitsubishielectric.com/news/2019/0122-a.html