Climacom

11.05.2020

Лондонският хотел “Strand Palace” подобрява комфорта на гостите си, благодарение на Mitsubishi Electric

Иновативна и ефективна климатична система беше избрана да осигури охлаждане и комфорт на гостите в хотел „Strand Palace“ в сърцето на Лондон.

Хотелът, който е на пешеходно разстояние от някои от най-известните театри в Лондон и посреща гости от 1909 г., модернизира своите системи за отопление и охлаждане, за да осигури качествен престой за гостите си. Високите нива на енергийна ефективност и минимални смущения в работата на хотела по време на инсталацията също са ключови.

Решението е под формата на уникалната хибридна VRF (Variable Refrigerant Flow) система от Mitsubishi Electric, която предлага едновременно отопление и охлаждане с топлинно възвръщане. Също така, комбинацията от хладилен агент и вода, използвана в хибридния VRF доставя много по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) в сравнение с традиционните VRF системи и спестява около 30-40% при използване на хладилен агент.

Хибридната VRF система  предлага и допълнителни ползи за спестяване на разходи чрез премахване на необходимостта от оборудване за откриване на течове. Хладилен агент се използва само между външния кондензатор и специална хибридна разклонителна контролна кутия (HBC). От тук водата се използва за прехвърляне на отопление или охлаждане във всяка стая, премахвайки необходимостта от допълнително оборудване или допълнителни годишни режими на поддръжка.

 

Източник:https://les.mitsubishielectric.co.uk/latest-news/londons-strand-palace-hotel-upgrades-guest-comfort-with-mitsubishi-electric