Climacom

Блог

Приложение за смарт контрол MELCloud – система за управление навсякъде и по всяко време

blog post MELCloud

Мобилно управление за Вашите системи Mitsubishi Electric

Високотехнологичните времена, в които живеем, както и постоянният стремеж към енергийноефективни решения, водят към една обща цел – да създаваме интелигентни домове,  в които всичко да е под наш контрол, където и да сме.

Независимо дали става дума за климатични, вентилационни или термопомпени системи – с MELCloud всички те могат лесно да се контролират, наблюдават и предварително да се настройват от Вашите смарт устройства – денонощно и от всяка локация.

MELCloud притежава различни функции, с които изключително опростява ежедневната работа на използваните системи. Настройвате желаната температура и лесно превключвате режимите на работа. Следите отчетите за екплоатация и статуса на системите, включително получавате съобщения за неизправност.

А сега си представете, че искате да контролирате термопомпата във Вашия дом и едновременно с това да управлявате климатика във Вашия инвестиционен имот, който се намира в друг град. Да, всичко това е възможно и лесно с MELCloud.

Мобилното приложение е незаменим помощник, независимо дали търсите интелигентни решения за собствения си дом, или за своя бизнес.

Предимства на приложението за лично използване

В забързаното си ежедневие често се случва да пропуснете да изключите или промените настройките на Вашите уреди. С MELCloud няма причина за притеснение – изключвате климатика, променяте настройките на отоплителната система във ваканционния си имот, включвате „Защита от замръзване“, следите актуалната температура на бойлера, дори можете да предоставите ограничен достъп за Вашите деца и гости. И всичко това в едно приложение – във Вашия телефон, таблет или компютър.

Смарт решение за бизнеса

Без значение дали управлявате малък бизнес или голяма верига, струва си да използвате опциите, които безплатното приложение предоставя за централизиран достъп за контрол и проследяване на климатичните и вентилационните системи от различни етажи, сгради и дори различни локации. Приложението е най-добрият начин да имате ясна оценка на потреблението на енергия от свързаните устройства.

Всичко необходимо за използване на MELCloud

За да свържете климатична, отоплителна или вентилационна система към MELCloud, е необходим специалният Wi-Fi адаптер MAC-587IF от Mitsubishi Electric. Дори Вашето устройство да не притежава вграден Wi-Fi интерфейс, попитайте упълномощен търговски представител за опцията да бъде свързан адаптер, при това без допълнително окабеляване.

Опционалният адаптер се свързва с WPS рутер лесно и бързо. За да се ориентирате, изгледайте видеото с инструкции, което сме подготвили за Вас.

Следващата стъпка е да изтеглите приложението MELCloud напълно безплатно от App Store, Google Play или Microsoft Store. След отваряне на app-a интуитивният интерфейс ще Ви преведе през настройките и интеграцията на устройствата Mitsubishi Electric, които трябва да направите.

  1. Избирате език, който можете да промените по всяко време.
  2. Създавате акаунт.
  3. Регистрирате система, чрез въвеждане на код от фабричния етикет на адаптера.

Това е всичко, което трябва да направите, за да използвате личния си MELCloud отвсякъде и по всяко време.

Едно от големите предимства на приложението е, че е съвместимо с Amazon Alexa и Google Home, което Ви позволява да се възползвате от удобно гласово управление на всички серии от нашите климатични, отоплителни и вентилационни системи.

Mitsubishi Electric се стреми непрекъснато да подобрява своите технологии и услуги. По този начин допринася за подобряване на качеството на живот в обществото ни.

Инсталирайте сега

Вече не се съмнявате, че дистанционният достъп до Вашите устройства Mitsubishi Electric е пътят към създаването на интегриран интелигентен дом, а свързването с MELCloud не изисква никакви усилия.

Ще откриете приложението във всички познати магазини:

AppStore

Google Play

Microsoft Store

MELCloud

Източници:

https://www.mitsubishi-les.com/de-de/wissen/melcloud-die-cloudbasierte-steuerung-193.html

https://www.mitsubishi-les.com/de-de/dam-upload/broschuere-melcloud.pdf?rev=285281