Climacom

Блог

Термопомпите въздух-въздух вече се предлагат и с технологията Hyper Heating

  • Термопомпите въздух-въздух са подходящи за широк диапазон на приложение.
  • Нова технология Hyper Heating за отопление до -30 °C.
  • Новоразработената конструкция на компресора гарантира максимална енергийна ефективност.
  • Разнообразие от вътрешни тела с модерен дизайн.

На изложението ISH 2023, което се проведе във Франкфурт, Mitsubishi Electric представи цял набор от иновации и подобрения относно успешната M серия.

Насочените към бъдещето климатични системи от М-серията могат да се използват като решения за единичен или мултисплит, за енергоспестяващо охлаждане или отопление в жилищни помещения, малки офиси и лекарски кабинети.

Многобройните варианти на системата осигуряват голямо разнообразие от комбинации, които поддържат мощности от 1,5 до 18 kW. Налични са стенни, подови, четириструйни касети и тела за скрит монтаж. Технологията Hyper Heating е особено впечатляваща, позволявайки увеличена мощност на термопомпата при ниски външни температури.

За да отговори на повишените изисквания, свързани с надеждността на доставките и нарастващата осведоменост за устойчивостта, технологията Hyper Heating предлага надеждни и перспективни решения. Външните тела MUFZ-LN, MUZ-FT и мултисплит вариантите MXZ с технология Hyper Heating са специално разработени от Mitsubishi Electric за много студени климатични условия. Подобрената отоплителна мощност на системата може да се поддържа напълно при външни температури до -15 °C, като гарантираният диапазон на приложение се простира до външна температура от -30 °C.

Този широк обхват на приложение на термопомпената система въздух-въздух се постига чрез нагревател, интегриран във външното тяло и чрез изцяло преработен профил на компресора.

Ключът към оптимизираното отопление е, че докато външните размери остават същите, се използва по-малък корпус на компресора с разширена вътрешност и увеличен обем на компресия: това осигурява подобрена мощност дори при много ниски външни температури.

Освен това външните тела от сериите LN и FT позволяват максимална непрекъсната работа на отопление до 150 минути. Броят и продължителността на размразяване са намалени, така че уредите да могат да гарантират приятен стаен климат непрекъснато.

Модулите от М серия притежаващи технологията Hyper Heating са високопроизводителни системи, за които се предлагат множество различни модели вътрешни тела с атрактивен и модерен дизайн.

Стенен климатик серия MSZ-AY:

Новият модел MSZ-AY предлага висока ефективност при отопление и охлаждане, както и минимални шумови нива от само 18 dB(A).

Специално покритие осигурява защита на топлообменника от замърсяване, като гарантира, че присъстващите във въздуха частици в помещението се улавят от филтъра, и по този начин почти никакви частици не достигат до топлообменника.

Функцията „Самопочистване“ подобрява хигиената на модула и предпазва топлообменника от замърсяване, следователно се повишава и производителността. М серията включва и нов модул SFZ – подово тяло за скрит монтаж.

Външно тяло MXZ_2F:

Технологията Hyper Heating за външните модули от M-серията на Mitsubishi Electric е специално разработена, за да се справя с много студени климатични условия.

Източник: Mitsubishi Electric