Climacom

Блог

Как да изберете подходящ климатик за вашия дом?

Климатик

Как да изберете климатик може да бъде предизвикателство, особено ако никога преди не сте правили такава покупка.

Ако обаче, не вземете предвид основни характеристики на машината и помещението, където искате да я използвате, може да се сблъскате с ненавременни ремонти на климатика, скъпи сметки за електроенергия и климатична система, която може да не охлажда и отоплява дома ви достатъчно ефективно.

Ако сте любопитни как да намерите най-правилното за вас решение, ето четири стъпки, с които ще улесните избора си при закупуване на климатична техника.

За да намерите идеалния климатик за вашия дом, има почти дузина фактори, които трябва да вземете предвид, които могат да окажат значително влияние върху вашия комфорт и сметки за електроенергия.

Но най-големият фактор за определяне на нужния типоразмер е колко голям е домът ви, а също така трябва да имате предвид:

  • Местния климат
  • Колко помещения ще се отопляват/охлаждат
  • Квадратура
  • Вид строителство
  • Брой и размер на прозорците
  • Количество и вид изолацията
  • Колко слънце получава съответното помещение – изложение

Дори два апартамента с идентични планове на етажа и строителни материали могат да имат различни нужди от охлаждане/отопление. Например, близките дървета могат да добавят допълнителна сянка към единия, което означава, че единият апартамент ще е естествено по-хладен от другия.

Тези фактори могат да променят ефективността на вашия климатик, както и какъв размер на устройството ще изберете.

Отговорът е, че изборът на правилния размер климатик може да повлияе на продължителността на живота на вашето оборудване, енергийните разходи и комфорта.

Маломерна единицаИзвънгабаритна единица
– Непрекъсната работа, водеща до по-голямо износване
– По-високи енергийни разходи
– По-кратка продължителност на живота на оборудването
– Неспособност да се осигури достатъчно охлаждане
– По-високи разходи за монтаж
– Големи температурни колебания
– Включване и изключване през целия ден
много повече пъти от необходимото,
което ще доведе до повишени разходи за електроенергия

Следващата стъпка е да изберете вида климатична система, от който се нуждаете. Има два основни типа – единичен сплит и мулстисплит система.

Сплит системите са идеални, ако търсите климатизация за единична стая. Мултисплит системите обаче ви дават гъвкавостта да контролирате независимо температурата в няколко стаи.

Нашите мулстисплит системи позволяват свързване от  две до единадесет вътрешни тела към едно външно тяло. Гъвкавостта на гамата ви позволява да създадете система, която най-добре отговаря на оформлението и дизайна на сградата.

  • Възможност за самостоятелно управление на всяко вътрешно тяло.
  • По-енергийно ефективна и по-икономична от другите климатични системи.

Друг важен фактор, на който да обърнете внимание е каква е енергийната ефективност на избраното от вас климатично оборудване, защото в крайна сметка една ефективна система за охлаждане/отопление може да намали месечните ви разходи за енергия, както и въглеродния ви отпечатък.

В битовата климатизация има няколко различни типа вътрешни тела, спрямо техния монтаж: стенни, подови, четириструйни касети и тела за скрит монтаж.

Ако искате да откриете най-доброто решение за охлаждане и отопление на вашия дом – като вземете предвид всеки фактор от изброените до момента, ви съветваме да планирате  консултация с някой от нашите инженери или да се обърнете към някой от оторизираните ни партньори.

https://climacom.com/kyde-da-zakupia/

Ако искате да научите повече за закупуването на климатик, включително задълбочена информация за продукта и поддръжката на климатика, сме на разположение по телефон или на място в някой от централните ни офиси в София, Пловдив, Варна и Бургас.

как да изберете климатик
как да изберете климатик

Източник: 

https://www.enercare.ca/blog/home-cooling/how-choose-air-conditioner-ac-your-homehttps://les.mitsubishielectric.co.uk/products/air-conditioning/multi-splits