Climacom

Блог

Всичко, което трябва да знаете за термопомпените системи Ecodan на Mitsubishi Electric

Ecodan предлага изключително адаптивно решение за отопление и охлаждане, подходящо както за ново строителство, така и за реновиране на сгради. Термопомпената система  Ecodan на Mitsubishi Electric  е високоефективна, енергоспестяваща и безопасна за околната среда. Тя Ви дава възможност, както за отопление, така и за производство на битова гореща вода.

Тъй като все повече хора искат екологични алтернативи за отопление и охлаждане в домовете си, нараства и търсенето на по-висока енергийна ефективност на уредите.

Ecodan се отличава със своето уникално енергоспестяване, висок комфорт, лесна експлоатация и поддръжка.

Как работят термопомпените системи Ecodan въздух-вода на Mitsubishi Electric?

Термопомпените системи Ecodan се състоят от три компонента, които работят заедно, за да осигурят отопление на помещенията, с възможност за добавяне на външен бойлер за гореща вода: външно тяло, вътрешно тяло – Cylinder unit (вграден водосъдържател за битова гореща вода от 200 литра) или Hydrobox и модул за управление. Системата може да бъде адаптирана към дома Ви и Вашите изисквания – централно и подово отопление също могат да бъдат добавени.

Допитайте се до наш инженер или до оторизиран наш партньор и той ще Ви посъветва относно различните опции, които са най-подходящи за Вас във Вашия дом: https://climacom.com/kyde-da-zakupia/

Smart Energy controls

Термопомпените системи Ecodan се предлагат стандартно с вграден Smart Energy control. Той осигурява лесна за използване система за мониторинг на енергийната ефективност.

Получавате визуализация и информация в реално време за консумацията на енергия в дома Ви. Благодарение на Smart Energy control имате възможност да контролирате потреблението на енергия в дома Ви, което ще Ви помогне да спестите средства.

Снабден с множество усъвършенствани функции, Smart Energy control може да осигури отопление на отделни стаи, за да Ви предостави максимален домашен комфорт.

Колко ефективна е термопомпата Ecodan въздух-вода на Mitsubishi Electric?

Ефективността на термопомпата е известна като коефициент на преобразуване или COP. Това е съотношението между доставената топлина и консумираната мощност.

За сметка на това, термопомпите използват електрическа енергия и топлинна енергия от въздуха навън, за да загреят хладилен агент, който от своя страна предава тази топлина на отоплителната инсталация на дома и в бойлера за битова гореща вода.

Тайната на впечатляващата ефективност на Ecodan е в улавянето на топлинна енергия от атмосферата.

Разгледайте всички наши предложения на www.climacom.com

Източник:

 https://www.flocon.co.nz/mitsubishi-electric-ecodan-heat-pump-systems/