Аутлет център със стратегия за устойчиво развитие

Wadgassen е модерна местност в сърцето на Саарланд, Германия. Освен, че е вграден в исторически развиващ се селски район, центърът е силно вкоренен в района Wadgassen и е приел стратегия, която спестява ресурси и е благоприятна за околната среда. Важен елемент от тази стратегия са енергийноефективните климатични системи, които се използват за охлаждане и отопление.

Аутлет центърът, който отвори врати през 2012 г., предлага на клиентите около 5 000 квадратни метра търговски площи. Повечето от търговски площи се намират в новопостроени павилиони, които имат огромни витрини и се радват на голямо количество дневна светлина. "Престижният имидж на центърa и големите остъклени площи правят климатизацията във вътрешността му необходима. В сектора на облеклото е изключително полезно за клиентите и собствениците на магазини да имат комфортна стайна температура ", обяснява Нико Лорет от Централния мениджмънт.

ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ

Всеки магазин в Outlet Center Wadgassen е оборудван със собствена отделна климатична система. Всяко външно тяло подсигурява 2 до 4 вътрешни тела, в зависимост от размера на магазина и изискванията за мощност. Различните вътрешни тела формират климатична зона и доставят топлина или хлад на отделните магазини. Независимо от инсталираната система, всеки магазин е снабден с кабелно дистанционно управление, за да може желаната температура да се настрои индивидуално във всеки магазин.

РЕШЕНИЯ ЗА ВСЯКО ПОМЕЩЕНИЕ

В експлоатация са климатичните системи Mr. Slim Series, както и вътрешни и външни модули от серията City Multi VRF на Mitsubishi Electric. Например магазините в новопостроените павилиони, които имат площ от около 600 квадратни метра, са климатизирани с четири големи четириструйни касети от серията Mr. Slim, тип PLA-ZRP, които се обслужват от едно външно тяло.

В своята устойчива стратегия, Outlet Center Wadgassen прибягва до енергийно ефективни климатични системи за охлаждане и отопление с екологична енергия. В зависимост от необходимостта се използват климатични системи от сериите Mr. Slim или City Multi. Докато серията Mr. Slim предлага оптимални решения за средно големи търговски помещения, вътрешните и външните модули от серията City Multi VRF предлагат по-голяма гъвкавост при проектирането и внедряването, благодарение на широкия им обхват на работа на външния модул и големия брой свързващи се вътрешни тела.Препратка към страницата ни във Facebook